Kommande konserter

Haninge Jazzcafé

 

Konsertprogram hösten 2019

 

 

12 september: Jambalaya

 

Den här gruppen har knappast några stilmässiga begränsningar. Deras musik är kul att lyssna på, engagerad och variationsrik. Repertoaren består av en häftig blandning låtar ur The American Songbook, swing med bebopkänsla, mustiga New Orleans-takter, en gnutta blues, ballader, en klassisk jazzbacill och några stänk karibiskt. Du kan räkna med att bli uppiggad denna kväll.

 

 

10 oktober: Kristin Amparo & Klas Toresson med Filip Ekestubbe Trio


Kristin Amparo är en stark vokalist och låtskrivare som är på väg att slå internationellt. Hon har arbetat med stora delar av den svenska musikeliten som Nina Persson från Cardigans, Oskar Linnros, Daniel Adams-Ray med flera. Hon rör sig fritt mellan genrerna och 2015 deltog hon i Melodifestivalen med kritikerrosade låten “I See You”.  Klas Toresson och Filip Ekestubbe trio släppte sin debutskiva med titeln "Where or when” i januari 2019. Gruppens rötter letar sig långt ner i jazztraditionen. Klas Toresson är en av våra stora saxofonister. Hans spel präglas av vacker ton, fantastiskt sväng, värme och humor. Han fick Haninge kommuns kulturstipendium 2018 och är bosatt i Jordbro. Övriga i gruppen är Filip Ekestubbe, piano, Niklas Fernqvist, bas och Daniel Fredriksson, trummor.

 

 

7 november: Jonas Kullhammar - Leo Lindberg - Hans Backenroth - Jocke Ekberg


Saxofonisten Jonas Kullhammar är sedan länge en frisk fläkt i jazzvärlden. Sprudlande, värmande och bebopigt smeker och leker han fram musik färgad av Sonny Rollins och John Coltrane. Jonas har två gånger blivit utsedd till ”Årets jazzmusiker” samt fått prestigefyllda priset ”Django D’Or”. Pianisten Leo Lindberg, välbekant för vår jazzklubb, tillhör de främsta företrädarna i den yngre generationen. Hans Backenroth är tveklöst en av Skandinaviens främsta basister och har samarbetat internationellt med en rad av jazzens främsta. Han har spelat på stora scener runt om i världen, däribland Carnegie Hall i New York, och har tilldelats flera utmärkelser. Bakom trummorna sitter Jocke Ekberg som är känd och högt uppskattad för sitt variationsrika och följsamma spel.5 december: Amanda Sedgwick Kvintett


Amanda Sedgwick är en av saxofonfavoriterna inom svensk jazz. Hennes tidlösa 50- och 60-tals bebop är alltid fräsch. Man anar altsaxtraditionen efter Charlie Parker och influenser från Cannonball Adderley, John Coltrane, Bud Powell och Sonny Rollins. Amanda har spelat närmare fyra år i USA dit hon återvänder då och då. I Sverige har hon framträtt med jazzeliten samt Sveriges Radios symfoniorkester i en hyllning till Quincy Jones. Trumpetaren Dwayne Clemons är ett aktat namn på den amerikanska jazzscenen som bjuder på New York-jazz när den är som bäst. Pianisten Leo Lindberg levererar alltid ett självklart sväng. Det stabila och harmoniska basspelet svarar Kenji Rabson för, medan trummisen Moussa Fadera förgyller varje låt med mer än enbart stadig rytm. Denna kväll bör ingen vän av 50- och 60-tals jazz missa. 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

info@haningejazz.se

 

Uppdaterad 2019-11-08