Kommande konserter

Haninge Jazzcafé

 

Konsertprogram hösten 2019

 

 

12 september: Jambalaya

 

Den här gruppen har knappast några stilmässiga begränsningar. Deras musik är kul att lyssna på, engagerad och variationsrik. Repertoaren består av en häftig blandning låtar ur The American Songbook, swing med bebopkänsla, mustiga New Orleans-takter, en gnutta blues, ballader, en klassisk jazzbacill och några stänk karibiskt. Du kan räkna med att bli uppiggad denna kväll.

 

 

10 oktober: Kristin Amparo & Klas Toresson med Filip Ekestubbe Trio


Kristin Amparo är en stark vokalist och låtskrivare som är på väg att slå internationellt. Hon har arbetat med stora delar av den svenska musikeliten som Nina Persson från Cardigans, Oskar Linnros, Daniel Adams-Ray med flera. Hon rör sig fritt mellan genrerna och 2015 deltog hon i Melodifestivalen med kritikerrosade låten “I See You”.  Klas Toresson och Filip Ekestubbe trio släppte sin debutskiva med titeln "Where or when” i januari 2019. Gruppens rötter letar sig långt ner i jazztraditionen. Klas Toresson är en av våra stora saxofonister. Hans spel präglas av vacker ton, fantastiskt sväng, värme och humor. Han fick Haninge kommuns kulturstipendium 2018 och är bosatt i Jordbro. Övriga i gruppen är Filip Ekestubbe, piano, Niklas Fernqvist, bas och Daniel Fredriksson, trummor.

 

 

7 november: Håkan Broström Blues Transfusion


Svängig och bluesfylld jazz starkt påverkad av i 60-talets orgelgrupper och hardbop. Repertoarmässigt är gruppen inspirerad av bland andra Horace Silver och Wayne Shorter. Förutom Håkan Broström på saxofon består gruppen av Max Schultz gitarr, Leo Lindberg vid orgeln och trumslagaren Chris Montgomery. Räkna med en swingfest av stora mått!

 

 

5 december: Amanda Sedgwick Kvintett


Höstsäsongen på jazzcaféet avslutas på bästa möjliga sätt med saxofonisten Amanda Sedgwicks kvintett som bjuder på en blandning av välkända låtar och nytt material, alltid dock med förankring i bebopen i vid mening. Amanda åtföljs av trumpetaren Dwayne Clemons, Leo Lindberg vid pianot, Kenji Rabson på bas och trumslagaren Moussa Fadera. Missa inte! 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

info@haningejazz.se

 

Uppdaterad 2019-06-26