Höstens konserter

Haninge Jazzcafé

 

Konsertprogram hösten 2018

 

13 september: Classic Jazz Quartet med Anna Sise

En grupp som behärskar sina instrument mästerligt. Deras repertoar från The American Songbook har glatt en stor publik under många års tid. Vokalisten Anna Sise tar fram essensen i låtarna när hon med liv, kraft och känsla tolkar de odödliga melodierna från förr.

Snillrikt och högklassigt klarinett- och altsaxspel bjuder Klas Lindquist på. Jovialiske trombonisten Jens Lindgren gör alltid lyssnare glada. Taktfaste Göran Lind har stilriktigt naturliga strängar på sin bas när han tillsammans med svängige rytmgitarristen Holger Gross kompar på ypperlig nivå. Missa inte!

 

11 oktober: Mathias Algotsson och Linda Pettersson

Mathias Algotsson spelar piano elegant och smakfullt med fantasirika improvisationer. Förutom oräkneliga gästspel hos oss på Haninge jazzklubb har han gjort många utlandsturnéer. Mathias dynamiska musik svänger, värmer och överraskar. Det sparsmakade distinkta spelet varvas med attack i fraseringen. Han har koll på jazzhistorien men är också bevandrad inom klassisk musik så räkna med vandringar mellan genrer och stilar.

Linda Pettersson är en av Sveriges mest prisade och uppmärksammade sångerskor som hyllats i en mängd sammanhang. Denna livsbejakande vokalist berör och utstrålar själv-förtroende när hon släpper fri sin kraftfulla, vackra röst. Många står i kö för att engagera henne. Gläds över din lyckliga lott att nu kunna höra henne på Haninge Jazzcafé.

 

8 november: Magnus Lindgren Kvartett

Han är en av Europas bästa jazzflöjtister och tillika briljant saxofonist. Med sitt senaste album "Stockholm Underground" hyllar Magnus Lindgren den legendariske jazzflöjtisten Herbie Manns skiva "Memphis Underground", en av de största succéerna genom tiderna. Originalkompositionerna i ”Stockholm Underground” är en slags uppdatering av Herbie Manns album.

Magnus Lindgrens flöjtspel är smooth jazz som kännetecknas av ett ledigt, lite funkigt men spikrakt sväng. Han är en ypperlig flöjtist med fantastiskt ljud, en av de bästa i Europa, och därtill en briljant saxofonist. Inte konstigt att han är högt prisad i jazzvärlden både i Sverige och internationellt. Magnus Lindgren är för övrigt ledamot av Musikaliska Akademien.

Med sig till Haninge Jazzcafé har han vältrimmade musiker. Larry D spelar stilsäkert på sin Fender Rhodes-bas och Henrik Jansson bjuder på snygga gitarrsolon. Lägg till ett trumspel som passar som hand i handske. Tillsammans svarar de för mycket tajta rytmer.

Gruppens låtar är en skön melodisk blandning av soul, jazz och rhythm & blues där mestadels tvärflöjten står i centrum med en kraftfull puls rätt igenom. Missa inte denna kväll när Magnus Lindgrens kvartett kittlar med en rejäl dos funk och groove med inslag av rhythm’n’blues.

 

6 december: Paradiskvartetten med Fredrik Lindborg och Palle Sollinger m.fl.

Sättningen är ovanlig: Fredrik Lindborg – tenor och barytonsax, Mathias Ståhl – vibrafon, Martin Sjöstedt – piano och Palle Sollinger – bas. Inga trummor men det blir alldeles utmärkt ändå.

Paradiskvartettens musikaliska inriktning är jazz i 50–60-talets anda med välfunna standards från den tiden samt därutöver några melodier av Lars Gullin, kanske någon Cannonball Adderley-låt och en del annat som säkert faller i smaken.

De fyra synnerligen kompetenta musikerna uppvisar extraordinära kvalitéer. Bandledaren Palle Sollinger har samlat kring sig Fredrik Lindborg som är en av vårt lands mest lysande saxofonister, Martin Sjöstedt som ofta kunnat höras i Jazzradion P2 och vibrafonisten Mattias Ståhl som har framträtt på Polar Music Prize.

Paradiskvartetten spelar intelligent och energifyllt med god portion spontanitet och, inte minst viktigt, bra sväng i låtarna. Det är bäddat för en fartfylld helkväll som aldrig blir tråkig. Kom och lyssna!

 

 

 

 

info@haningejazz.se

 

Uppdaterad 2018-10-12

Kontakta oss