Kommande konserter

Haninge Jazzcafé

 

Konsertprogram våren 2019

 

 

7 februari: Ronnie Gardiner All Star Quartet

 

Kvartetten behöver knappast någon närmare presentation. Samtliga medlemmar är välkända för de flesta jazzvänner. Förutom kapellmästaren på trummor ingår i kvartetten Karl Olandersson trumpet, Mathias Algotsson vid pianot samt Hasse Larsson bas. Vi kan förvänta oss svängig, fantasifull och tidlös musik med rötterna i bebop och swing. Bör inte missas!

 

 

14 mars: Peter Lind and the Cabaret Band

 

Temat för föreställningen är ”Från Harlem till Nalen”. Orkestern bjuder på låtar och skrönor från den tid USA var en romantisk dröm för många och en lastens och lustans högborg för andra. Du får vara med om en jazzmusikalisk resa med besök på lönnkrogar, folkparker och danspalats. Välkommen!

 

 

11 april: Leo Lindberg Trio med gästsolist Krister Andersson

 

Pianisten Leo Lindbergs fantasifulla rytmiska ström av toner är en fröjd att lyssna till. Den sammansvetsade trion spelar pärlor ur amerikanska sångboken samt en del eget material. Fina versioner med hårt sväng utlovas. Krister Anderssons fina tenorsax kan påminna om John Coltrane, ibland Dexter Gordon. Även hans klarinettspel är lysande. 

 

 

9 maj: Mississippi Seven

 

Sjumannabandet bjuder på happy jazz från 30- och 40-talet med klassiska jazzfavoriter, evergreens samt en och annan raritet. Flera i orkestern sjunger. Konfekten förgylls av uppiggande mellansnack med glimten i ögonvrån. Hög nostalgifaktor, positiva vibbar och skön stämning är ingredienserna i bandets låtar från den tidiga jazzens gyllene era.

 

 

 

 

 

info@haningejazz.se

 

Uppdaterad 2019-03-16

Kontakta oss