Kommande konserter

 


Konsertprogram våren 2024


8 februari
Isabella Lundgren med trio

Rubriken på konserten är ”All, or nothing at all” och Isabella sjunger den amerikanska sångbokens allra största ”arior” om hjärtesorg, om längtan och att resa sig upp, om och om igen, framfört av några av musikhistoriens mest ikoniska och kraftfulla kvinnor: Billie Holiday, Judy Garland, Edith Piaf, Maria Callas, Shirley Bassey & Barbra Streisand. Kvinnorna som kastade sig ut i musiken med de stora känslorna, som kramade sönder hjärtat på både publiken och sig själva. Isabella åtföljs av en trio som består av Carl Bagge, piano, Niklas Fernqvist, bas och Daniel Fredriksson, trummor.


7 mars
Mathias Algotsson Quartet 


Mathias Algotsson spelar piano elegant, smakfullt, fantasirikt, dynamiskt och svängigt. Det både värmer och överraskar. Mathias har bra koll på jazzhistorien, skriver musikoch är dessutom bevandrad inom klassisk musik.

 

Klas Lindqvist på altsax och klarinett är flitigt efterfrågad i både fasta och tillfälliga band med traditionell och modern inriktning. Soundet är perfekt med mjuktouch och fräsch spontanitet.

Med en trumpetare som Karl Olandersson går alltid musiken hem. Han är i dag en av våra främsta på instrumentet och kastar sig obehindrat mellan olika stilar. Alltid med svänget som ledstjärna.

 

Svante Söderqvist är framstående på kontrabas men även cello och elbas med sitt melodiska och rytmiska spel. Utöver jazz rör sig Svante hemtamt inom klassiskt,folkmusik och pop. Denna spännande och flexibla grupp i kammarjazzformat bjuder på varierande genrer och stilar. Hett tips: missa inte!


11 april 

Paolo Alderighi & Stephanie Trick


Dubbelpianisterna Stephanie Trick och Paolo Alderighi har tagit stora delar av världen med storm. En konsert med det sympatiska äkta paret betyder en svängig och underhållande afton som inkluderar en god portion humor.

Stephanie Trick (från St. Louis) bjuder på fantastiskt stridepiano och boogie woogie-spel. Paolo Alderighi (från Milano) tolkar suveränt musikaliska förebilder som Erroll Garner. Deras repertoar är i huvudsak hämtad från The American Songbook. De är otvivelaktigt två av jazzvärldens mest hörvärda och uttrycksfulla dubbelpianister och besitter en bländande teknik. 


2 maj
Ulf Johansson Werre

Avslutar vårsäsongen gör Ulf Johansson Werre Quartet, ett svängigt band, som bjuder på mängder av jazzmusikaliskt godis. Förutom kapellmästaren som med stor framgång trakterar både piano och trombon, och även sjunger, består kvartetten av  gitarristen Abdreas Pettersson samt Matilda Johansson Werre som sjunger och Oscar
Johansson Werre vid trummorna. Vi kan räkna med ett omväxlande program där repertoaren är hämtad från både äldre och nyare jazz.