Kommande konserter

Haninge Jazzcafé

 

Konsertprogram våren 2020

 

 

6 februari: JazzMaTazz

 

Majoriteten av de välklingande låtarna som bandet spelar härrör från mellankrigsperioden men utöver välbekanta evergreens bjuder sextetten påen del  sällan hörda örhängen. JazzMaTazz spelar spänstigt, avspänt och elegant. ”Repertoaren och formen är på topp och vi har en del nya alster”, meddelar pianisten och kapellmästaren Anders Lindgren. För medryckande vokala inslag svarar Ulrica Goliats Fredriksson och sköna saxofontoner framspelas av Gustav Rosén. Gitarrist är Thomas Petersson, basist Mårten Korkman och bakom trummorna sitter André Borgström. ”Lite swing får man räkna med” lyder JazzMaTazz motto och det är alldeles riktigt. Kom och hör med egna öron på Haninge jazzklubb!

 

 

5 mars: Oddjob


Oddjob hyllas av både kritiker och publik. Deras fyndiga och jazzfunkiga stil, från glödhet swing till jazzrock, har resulterat i tre Grammis och ett prestigefyllt franskt pris. Musiken är spännande och svängande med ett samspel som går utöver det mesta. Gruppen består av Goran Kajfeš (trumpet), Per "Ruskträsk" Johansson (saxofon m m) Daniel Karlsson (piano), Peter Forss (bas) och Lars Skoglund (trummor). Oddjob har fascinerat tusentals under succéfyllda framträdanden långt utanför Sveriges gränser. Vid detta tillfälle medverkar även pianisten Davor Kajfeš. Missas på egen risk!

 

 

2 april: Magnus Lindgren + Mathias Algotsson Trio

   Konserten inställd på grund av coronaviruset


Pianisten Mathias Algotsson är den genom åren flitigaste gästen på Haninge Jazzcafé. Han prisas för sitt eleganta, svängiga och lekfulla spel. Denna kväll har han sällskap av en impone-rande samling musiker. I centrum står Magnus Lindgren, en av svensk jazz klarast lysande stjärnor som hanterar tenorsax, klarinett och flöjt mästerligt. Hans mångsidighet sträcker sig från jazz och funkigt till en och annan samba. Liksom Mathias har Magnus spelat en hel del utomlands och de båda har spelat mycket ihop genom åren. Martin Höpers basspel är inlevelsefullt och pregnant och han är väl samspelt med trumslagaren Chris Montgomery som uppskattas för sitt mjuka, kontrollerade spel. De fyra bildar en glänsande kvartett långt utöver det vanliga. Ett eller annat duonummer med Magnus och Mathias kan vi också vänta oss.7 maj: Peter Asplund Kvartett

   Konserten inställd på grund av coronaviruset


Presentation av bandledaren torde vara tämligen överflödig. Resten av bandet tillhör också de namnkunnigas skara. En av Sveriges absolut mest välkända och bästa trumpetare, tillika sångare, tillsammans med Lars Jansson piano, Hasse Andersson bas och Johan Löfcrantz Ramsay vid trummorna. Vi kan säkert räkna med både låtar från den stora amerikanska sångboken och en del originalkompositioner.. 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

info@haningejazz.se

 

Uppdaterad 2020-03-30