Kommande konserter

 


Konsertprogram hösten 2022


15 september

Hebbe Sisters med Jan Adefelt Swingtime Trio

Genuin sångglädje, utstrålning och musikalitet. The Hebbe Sisters (ja, de är systrar) bjuder på tonsäker trestämmig sång som få. De leker sig fram med en smittsam musikalisk energi med röster klara som kristall.

Den färgsprakande upplevelsen svänger från första stund. Räkna med välkända jazzklassiker, många à la Andrew Sisters, som briljerar och imponerar. Hög kvalitet har även ackompanjemanget signerat Jan Adefelt Swingtime Trio. En perfekt kväll för alla jazz-, swing- och nostalgiälskare oavsett ålder.


20 oktober

Amanda Ginsburg
(I samarbete med Region Stockholm)

Amanda är i dag en av Sveriges största jazzartister, två gånger belönad med en Grammis för Årets Jazz och synlig i många olika sammanhang. Nu besöker hon för första gången Haninges jazzscen tillsammans med sin förnämliga komptrio. Missa inte detta tillfälle att höra en unik artist.


17 november

Sandviken Big Band

Ett av de främsta och mest kända storbanden i Sverige bjuder på godbitar ur den klassiska storbandsrepertoaren, fyllt av energi och vitalitet. Sångerskan Lisa Björänge förgyller konserten med några välkända örhängen. Räkna med väloljat sväng, bra solister, täta ensembler och spänstigt komp.


15 december

Hans Backenroth Quartet

2020 skulle Charlie Parker ha fyllt 100 år. Nu hyllas denne mästare av en synnerligen högklassig grupp, Hans Backenroth Quartet. Repertoaren sträcker sig långt utanför de vanligtvis spelade Parkerlåtarna och arrangemangen är skräddarsydda för denna kvartett. Hans Backenroth är med sitt hårdsvängande spel, varma sound och sina lyriska solon en av de främsta basisterna i Skandinavien.

Med sig har han Klas Lindquist, flitigt anlitad solist på altsax och klarinett, Erik Söderlind som är en av Sveriges främsta gitarrister samt Oscar Johansson Werre, uppskattad stabil trumslagare.